Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis heeft zin in het Songfestival

Trijntje Oosterhuis heeft in het radioprogramma Gouden Uren van Daniël Dekker op NPO Radio 2 bevestigd dat ze meedoet met het Eurovisiesongfestival. "Ik heb er heel veel zin in. Echt superleuk", zei Trijntje. Zangeres Anouk liet vrijdag al doorschemeren dat Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen. Anouk schrijft het nummer.

Oosterhuis was niet altijd een groot fan van het Songfestival, maar dat is veranderd sinds Anouk meedeed. "Anouk heeft het Songfestival in een ander daglicht gezet. Ze heeft het festival op de kaart gezet. Het is nu een eer om te gaan. Je kunt daar met trots je land vertegenwoordigen. En ook Ilse en Waylon hebben daar vorig jaar aan meegewerkt."

Anouk schrijft het liedje. Het nummer is nog niet af, maar Oosterhuis is er nu al erg enthousiast over. "Het is een verrassend liedje, heel anders dan je van Anouk of van mij zou verwachten. Ik ben er heel blij mee. Het liedje is een van de redenen om mee te doen. Toen ik het hoorde had ik ineens een soort durf. Met dit liedje, en met de steun van Anouk, durf ik mee te doen."

Het Songfestival wordt volgend jaar mei in Wenen gehouden. De halve finales zijn op 19 en 21 mei 2015, de finale is op 23 mei.

Anouk werd in 2013 negende met Birds. De Common Linnets, met Ilse DeLange en Waylon, werd dit jaar in Denemarken tweede. Dat was de hoogste notering voor Nederland in tientallen jaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl