Kevin Strootman
NOS Voetbal

Strootman terug op voetbalveld

Kevin Strootman heeft zondagavond zijn rentree op het voetbalveld gemaakt. De Oranje-international kwam onder luid gejuich in de 83ste minuut als invaller in de ploeg bij AS Roma in de thuiswedstrijd tegen Torino.

Strootman scheurde in maart van dit jaar zijn voorste kruisband van de linkerknie af. De middenvelder miste daardoor onder meer afgelopen zomer het WK in Brazilië. Vorig maand hervatte hij al de groepstraining bij zijn club.

Op het moment dat Strootman inviel, leidde Roma al met 3-0 dankzij treffers van Vassilis Torosidis, Seydou Keita en Adem Ljajic. Dat werd ook de eindstand, waardoor de Romeinen in de Serie A in het spoor blijven van Juventus. De achterstand op de koploper is na elf speelronden drie punten.

Ook Napoli wint

Eerder op de dag knokte Napoli zich weer naar de derde plek van de ranglijst. De ploeg won in Florence met 1-0 van Fiorentina, dankzij een doelpunt van de Argentijn Gonzalo Higuaín. Hij schoot na ruim een uur spelen raak. Napoli heeft zeven punten achterstand op Juventus.

Bij de gasten mocht Jonathan de Guzman, die afgelopen donderdag nog drie keer scoorde in de Europa League, alleen het laatste kwartier meespelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl