De Nederlanders haalden niet het podium
NOS Wielrennen

Voedselvergiftiging velt baanrenners

Een voedselvergiftiging heeft het optreden van de Nederlandse baanwielrenners tijdens de wereldbekerwedstrijd in Mexico danig verstoord. Op de ploegenachtervolging moest het fysiek geplaagde kwartet genoegen nemen met een rol in de marge, terwijl de sprinters op de individuele nummers evenmin in de buurt van de medailles wisten te komen.

Maag-darmklachten

De Nederlandse ploeg kon nog maar net vier man op de been brengen voor de ploegenachtervolging. Wim Stroetinga, Roy Eefting, Dion Beukeboom en Jan-Willem van 't Schip kwamen niet verder dan de achtste plaats. Een dag eerder had het Oranje-kwartet nog een Nederlands record op de klokken gebracht.

Ook bij de sprinters bleken de lichamelijke klachten te veel op te spelen om hoge ogen te kunnen gooien. Tim Veldt moest zich vanwege hoge koorts afmelden voor het onderdeel omnium.

Alleen de dames wisten zich enigszins aan de malaise te onttrekken. Kirsten Wild liet zich op het onderdeel omnium van haar beste kant zien. Ze werd derde in de afvalkoers. Shanne Braspennincx en Elis Ligtlee werden vierde in de finale van de teamsprint.

Op de goede weg

Alle ziektegevallen ten spijt keek bondscoach René Wolff met een goed gevoel terug op het optreden van de Nederlandse equipe: "Ik kan vandaag alleen maar tevreden terugkijken en een compliment maken aan onze begeleidingsstaf. Zij hebben er alles aangedaan om de sporters zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen. Natuurlijk zijn we niet tevreden met de diverse vierde plekken, maar dit toont wel aan dat we op de goede weg zijn richting Rio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl