Elizabeth komt aan bij het concert
NOS Nieuws

Elizabeth gewoon naar herdenkingsconcert

De Britse koningin Elizabeth heeft een herdenkingsconcert in de Royal Albert Hall gisteravond bijgewoond zoals gepland. Dat de afgelopen week vier mannen zijn gearresteerd omdat ze een aanslag op haar zouden hebben voorbereid, schrikte haar niet af.

De vier werden donderdag en vrijdag in en rond Londen opgepakt, omdat ze een terroristische aanslag zouden voorbereiden. Volgens The Sun wilden ze Elizabeth tijdens het concert met een mes aanvallen. De politie heeft dat niet bevestigd.

Het Festival of Remembrance van het Royal British Legion is een jaarlijks concert ter herdenking van alle Britse oorlogsslachtoffers. Deze editie was extra bijzonder, omdat dit jaar wordt herdacht dat de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden begon. Daarnaast is het 70 jaar geleden dat D-Day plaatsvond.

Krans

Behalve Elizabeth woonden ook haar man Philip, zoon Charles en schoondochter Camilla het concert bij. Dat bestond onder meer uit optredens van Jeff Beck, Joss Stone en de cast van het toneelstuk War Horse. Onder de genodigden waren ook veteranen en nabestaanden van omgekomen militairen.

De bijeenkomst werd traditioneel afgesloten met twee minuten stilte en een regen van klaprozen, die symbool staan voor de doden uit de Eerste Wereldoorlog.

Vandaag is het Remembrance Day. De koningin legt een krans bij de Cenotaph nabij het regeringscentrum. Dat monument werd opgericht om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl