Issa Hayatou, voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond, moet op zoek naar een ander gastland
NOS Voetbal

Marokko ziet af van Afrika Cup om ebola

De Afrikaanse voetbalbond moet op zoek naar een ander gastland voor de Afrika Cup. Marokko blijft erbij dat het toernooi moet worden uitgesteld tot 2016. Reden is de ebola-uitbraak in West-Afrika. Het toernooi staat gepland voor januari 2015.

Marokko vroeg enkele weken geleden al om uitstel van het toernooi, in verband met het risico op een ebola-uitbraak. De Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) weigerde hierop in te gaan en gaf Marokko tot vandaag om te beslissen.

Het zijn vooral de supporters die Marokko zorgen baren. Het toernooi trekt duizenden supporters uit verschillende Afrikaanse landen. Het is volgens Marokko onmogelijk om die allemaal goed te controleren op verschijnselen van de dodelijke ziekte.

Algerije of Tunesië?

Het is de vraag of de Afrikaanse voetbalbond op zo'n korte termijn een andere organisator kan vinden voor het toernooi, dat van 17 januari tot en met 8 februari 2015 op de kalender staat. Ghana en Zuid-Afrika zijn al benaderd, maar beide landen hebben geweigerd het toernooi op zich te nemen. De ogen zijn nu gericht op Algerije en Tunesië.

De CAF komt komende week in Cairo bijeen om te besluiten waar of wanneer het voetbaltoernooi wordt gehouden. Ook wordt dan duidelijk of Marokko gestraft wordt vanwege het afzien van de organisatie in 2015.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl