Chipknip
NOS Nieuws

Alle banken storten chipknipmiljoenen terug

De banken gaan na 1 januari geld terugstorten dat nog op de chipknip van klanten staat. Per 1 januari wordt de chipknip afgeschaft.

Volgens Betaalvereniging Nederland zijn er in totaal nog zo'n 12 miljoen passen met een chipknip. Gemiddeld staat er zo'n 6 à 7 euro op een pas, in totaal dus rond de 80 miljoen euro. Tot nu toe hebben volgens de banken enkele honderdduizenden klanten hun chipknip leeggehaald.

"Dat gaat niet snel dus hebben we nu besloten het zelf te doen", aldus Gijs Boudewijn van Betalingsverkeer Nederland, de brancheorganisatie van de banken. "We zijn wettelijk verplicht om iedere klant het tegoed op de chipknip terug te geven. Maar de banken moesten eerst even uitzoeken hoe dat technisch het beste kan."

Niet blij

Aanvankelijk meldde ABN Amro vanochtend als enige de tegoeden zelf over te gaan zetten. Andere banken zijn daar niet blij mee. "We wilden dit gezamenlijk naar buiten brengen." ABN Amro zegt dat de bank haar klanten zelf wilde informeren.

Consumenten kunnen hun geld ook zelf terugstorten bij een chipknipautomaat. Er liep al een campagne waarin mensen werd opgeroepen dit te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl