Hans Nijman werd doodgeschoten in zijn auto
NOS Nieuws

'Hij was een vechtmachine'

In Beverwijk is kickbokser Hans Nijman doodgeschoten voor de deur van zijn sportschool. "Het is een klassieke liquidatie in het centrum van Beverwijk", vertelt redacteur justitie Ilan Sluis in het NOS Radio 1 Journaal.

Nijman was een K1-fighter en had samen met Dick V. een sportschool in Beverwijk. Beide mannen zijn bekenden in de Amsterdamse onderwereld. "Hij was een vechtmachine, iemand die ontzag inboezemde", zegt Sluis. Nijman had contact met Willem Holleeder, Dino Soerel en ook met de nieuwe kroongetuige in het liquidatieproces Fred Ros. In de sportschool ontmoetten ze elkaar.

Kopstuk

Dick V., ook een kopstuk in de onderwereld, zit sinds begin september op eigen verzoek vast in de cel. Het OM en de politie hadden hem gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst staat. De ongebruikelijke stap van V. is een teken dat de spanning in de onderwereld flink is opgelopen.

Of de verklaringen van Fred Ros in het liquidatieproces te maken hebben met deze schietpartij, is volgens Sluis moeilijk te zeggen. "Het blijft speculeren. Ros heeft wel uitvoerig verteld over Nijman en de sportschool." Ook is het onduidelijk of de vijf liquidaties van de afgelopen weken met elkaar te maken hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl