NOS Nieuws

Koningspaar emotioneel over MH17

Koningspaar geëmotioneerd over ramp MH17

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben aan het einde van hun staatsbezoek van twee dagen aan Zuid-Korea met de pers gesproken. Het koningspaar blikte daarin onder meer terug op de zware periode rond de ramp met vlucht MH17.

"Na zo'n ramp kun je niet anders dan meeleven en steun geven", zei de koning tijdens het gesprek. "Het beste was om te reageren uit je hart", aldus de koning.

Koningin Máxima zei te begrijpen hoe zwaar het is voor de nabestaanden. Ze verwees naar een moeder die haar twee zonen had verloren tijdens de ramp. "Als je dan iets kunt betekenen, is dat niets te veel gevraagd."

Emotioneel

Het koningspaar verwacht dat de nationale herdenking komende maandag emotioneel wordt.

Bij de Nederlandse delegatie in Zuid-Korea zat ook bondscoach Guus Hiddink. Hij wordt na zijn succes met de Zuid-Koreaanse ploeg op het WK van 2002 nog altijd op handen gedragen in het Aziatische land.

In Nederland is er juist veel kritiek op Hiddink vanwege de slechte start van Oranje in de EK-kwalificatie. Toen de koning werd gevraagd wat er moet gebeuren als Nederland volgende week opnieuw verliest zei Willem-Alexander dat Hiddink zij werk tijdens het staatsbezoek goed heeft gedaan en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij volgende week ook zijn verantwoordelijkheid neemt.

Vanavond zendt de NOS een korte impressie uit van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Zuid-Korea op NPO2, van 19.20 tot 19.45 uur.

Bij de nationale herdenking op 10 november in Amsterdam zullen de emoties weer omhoog komen.

Koning Willem-Alexander
"Ongelooflijk hoe Zuid-Koreanen hun land weer hebben opgebouwd"
Koning Willem-Alexander over Guus Hiddink

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl