NOS Nieuws

2800 meldingen gevaarlijke wegen

De ANWB presenteert vandaag aan de provincies de uitkomst van een publieksactie waarbij weggebruikers gevaren en knelpunten op provinciale wegen konden melden. Ruim 2800 mensen hebben aan de oproep van de ANWB gehoor gegeven.

De meeste meldingen gaan over wegen in Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. Over de wegen in Flevoland en Drenthe is relatief weinig doorgegeven.

De opmerkingen gaan over allerlei gevaarlijke situaties, van te weinig straatverlichting tot onoverzichtelijke kruispunten en inhalen op tweebaanswegen. Een kwart van alle verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen.

Vervolg

De publieksactie is een vervolg op eigen onderzoek van de ANWB waaruit bleek dat tweederde van de provinciale wegen niet veilig is. Elke provincie heeft een lijst met knelpunten (.pdf) gekregen.

Volgens de ANWB moeten de provincies in de komende 20 jaar zo'n 2 miljard euro investeren om de wegen veiliger te maken. Het gaat daarbij om zaken als betere straatverlichting op kruispunten of een extra rijstrook.

Verbeteringen zouden ertoe kunnen leiden dat het aantal mensen dat in die periode te maken krijgt met een ernstig ongeluk, daalt met 13.500.

Ruim 2800 meldingen over gevaarlijke wegen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl