NOS Nieuws

President Park ontvangt koning

  • EPA
    Het koningspaar wordt verwelkomd door president Park
  • EPA
    Voorafgaand aan een vergadering in het presidentieel paleis
  • EPA
    Koning Willem-Alexander tekent het gastenboek in het presidentieel paleis
  • ANP
    Met veteranen bij het Herinneringsmonument op de nationale begraafplaats
  • EPA
    De koningin steekt wierook aan bij het monument voor de Korea-oorlog
  • AFP
    Welkomstceremonie bij het Blauwe Huis, zoals het presidentieel paleis heet
  • ANP
    Guus Hiddink spreekt op een seminar in een tempel op de Dongguk Universiteit over creatieve en lerende economie
  • Astrid Kersseboom/NOS
    Portret van de koning en koningin in Zuid-Korea

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn begonnen aan het staatsbezoek aan Zuid-Korea. De koning legde een krans bij het monument voor de Korea-oorlog en stak er wierook aan. Daarna werd het paar ontvangen door president Park Geun-hye.

Op de nationale begraafplaats in Seoul werd de koning begeleid door drie Zuid-Koreaanse veteranen die in de jaren 50 met een Nederlands bataljon meevochten. Nederland deed mee aan de Korea-oorlog, onder VN-vlag. Er sneuvelden 122 Nederlandse militairen.

President Park heette het koningspaar welkom in het Blauwe Huis, zoals het presidentiële paleis heet. Ook de ceremonie was erg kleurrijk.

Schaatsen

In het paleis werden verschillende samenwerkingsovereenkomsten getekend, waaronder een van de KNSB en de Zuid-Koreaanse schaatsbond. De KNSB gaat Zuid-Koreaanse sporters helpen om te voorkomen dat langebaanschaatsen een puur-Nederlandse aangelegenheid wordt.

Willem-Alexander en Máxima hebben de komende dagen een druk programma. Net als in Japan de afgelopen dagen is er veel aandacht voor Nederlandse ontwerpers. ​

Daarnaast is ​voetbaltrainer Guus Hiddink met het koninklijk paar meegereisd. Hij was een tijdje coach van het Zuid-Koreaanse elftal waarmee hij veel succes boekte. Hij is nog steeds erg populair onder de Zuid-Koreanen. Hiddink moet veel aandacht genereren voor de Nederlandse handelsmissie.

Hiddink is nog altijd populair in Zuid-Korea

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl