Fabian van Olphen tegen Griekenland in 2008
NOS Sport

Van Olphen: wil kwalificatie afmaken

De Nederlands handbalmannen verloren zondag het tweede EK-kwalificatieduel van Noorwegen (22-30), maar kregen er wel een verloren zoon voor terug.

De ervaren topspeler Fabian van Olphen maakte na vijf jaar afwezigheid zijn rentree bij Oranje. In eerste instantie zou Van Olphen alleen de wedstrijd tegen Noorwegen spelen. Daarna zou hij verder kijken. De kans is nu groot dat de aanvoerder van de Duitse topclub FC Magdenburg de kwalificatiereeks afmaakt.

"Het is de bedoeling dat ik er de volgende keer weer bij ben. Ik heb wel het gevoel dat ik deze kwalificatiereeks met de jongens wil afmaken", zegt Van Olphen.

"Zo kan ik misschien ook van toegevoegde waarde zijn. Ik vond het hartstikke leuk en ik heb er echt geen spijt van, ondanks het tegenvallende resultaat. Ik had wel verwacht dat we zouden winnen, dat was mijn enige doel voor deze wedstrijd."

"Wonderen zijn de wereld nog niet uit"

In april 2015 speelt Oranje de volgende kwalificatiewedstrijd. Dan is Turkije de tegenstander. Oranje moet bij de beste twee landen in de poule eindigen om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK van 2016. De ploeg staat nu derde, achter de sterke landen Kroatië en Noorwegen.

"Het wordt moeilijk om ons nog te kwalificeren, maar je kunt niet opgeven tot de laatste minuut gespeeld is", zegt Van Olphen daarover. "Het is heel moeilijk om nog tweede te worden in de groep, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. We moeten vechten voor elke minimale kans die we nog hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl