Albert en Paola in Namen
NOS Nieuws

Koning Albert zet kasteel te huur

De afgetreden Belgische koning Albert zet zijn buitenverblijf in Fenffe, in de provincie Namen, te huur. De Belgische zender VTM meldt dat de kasteelhoeve te groot is voor de bejaarde koning en te duur is in het onderhoud.

Fenffe kwam in 1891 in handen van de koninklijke familie toen Leopold II het kasteel kocht. De familie bracht vaak de zomer door op het landgoed van 16 hectare. Inmiddels is al het meubilair verwijderd.

"Ik heb me laten vertellen dat ze om financiële redenen wegblijven", zegt de burgemeester van de gemeente Houyet tegen de VTM. "Fenffe was te groot voor hen geworden. Je hebt er ook personeel voor nodig voor onderhoud en beheer."

Huurprijs onbekend

Wie nu het kasteel zal betrekken, is nog niet bekend. De Koninklijke Schenking, de instelling die het landgoed beheert, wil in ieder geval niets zeggen over de huurprijs die wordt gevraagd. Wel geldt de voorwaarde dat de nieuwe huurder het karakter van het kasteel behoudt.

De inwoners van Fenffe hoeven overigens Albert en Paola niet te missen: ze hebben een oude pastorie gekocht in het nabijgelegen Villers-sur-Lesse. Die is de afgelopen vier jaar volledig gerestaureerd en binnenkort zou het koningspaar het gebouw in gebruik kunnen nemen.

Fenffe was te groot voor hen geworden.

Burgemeester Houyet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl