NOS Nieuws

Queen feliciteert kaketoe met 100e verjaardag

  • Fred krijgt veel bezoek op zijn verjaardag
  • Wildlife Sanctuary / Facebook
    Veel mensen komen vandaag op bezoek bij de jarige Fred

Ik hoop dat alle kinderen plezier hebben op je feestje.

Koningin Elizabeth

Een felicitatie uit onverwachte hoek voor een jarige kaketoe uit Tasmanië. De Britse koningin Elizabeth stuurde hem een telegram om hem een gezellige verjaardag te wensen.

Kaketoe Fred is vandaag honderd jaar geworden en daarom geeft het dierenpark Bonorong Wildlife Sanctuary een groot feest. Het park had gehoopt dat hij ook koningin Elizabeth op zijn gastenlijst kon zetten en stuurde haar een uitnodiging. De koningin moet de fuif helaas aan zich voorbij laten gaan, maar Buckingham Palace stuurde namens haar wel een persoonlijk bericht naar de dierentuin.

"Het is heel aardig van jullie dat jullie de koningin op de hoogte hebben gesteld van de plannen rondom de honderdste verjaardag van Fred. Ik hoop dat alle kinderen veel plezier zullen hebben op het feestje", schreef het paleis.

Hallo, met Fred!

Fred

Hoewel Fred alweer honderd jaar wordt vandaag, gaat het nog steeds erg goed met hem. "Hij houdt ervan vrouwen om zich heen te hebben, maar hij vindt het niet leuk om zijn kooi uit te komen," zegt Harris tegen ABC News. Praten doet hij ook nog steeds graag. "Hallo met Fred" is zijn favoriete zin.

Fred werd geboren rond de tijd dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en heeft waarschijnlijk nooit in het wild geleefd. Kaketoes die in het wild leven worden meestal niet ouder dan veertig. De vogels in gevangenschap bereiken gemakkelijk de zeventig. Fred levert met zijn honderd jaar dus een hele prestatie. "Hij heeft al tien jaar geen dierenarts nodig gehad", zegt Harris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl