Joop Fiege
NOS Sport

Handballers kansloos in Kroatië

De Nederlandse handballers zijn de kwalificatie voor het EK van 2016 begonnen met een nederlaag. Dat was tegen een topland als Kroatië geen verrassing.

Oranje stond donderdagavond in Koprivnica bij rust al met zeven doelpunten achter (17-10) en verloor uiteindelijk met 35-24.

Topscorer

In de ploeg van de bondscoach Joop Fiege was Bobby Schagen de productiefste speler. Hij scoorde zesmaal. Patrick Miedema trof vier keer doel, Tim Remer en Leon van Schie maakten er ieder drie.

Ondanks het ruime verlies was Fiege niet ontevreden. "Het is zonde dat we in de laatste vijf minuten zo voorbij gerend zijn. Ook dan moeten we geduldig en gedisciplineerd blijven handballen. Maar bij fasen hebben we ook sterk gespeeld, daar putten we vertrouwen uit. We blijven bij elkaar en gaan trainen. Het komt niet aanwaaien."

Programma

Nederland is in groep 1 verder ingedeeld met Noorwegen en Turkije. De Noren, die in Kristiansund de Turken versloegen met 36-27, komen zondag in Almere op bezoek. Het voorrondetoernooi wordt daarna pas eind april 2015 voortgezet. De beste twee landen plaatsen zich voor het EK in Polen (15-31 januari 2016).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl