Microsoft Band
NOS Nieuws

Microsoft onthult 'smartwatch'

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Microsoft heeft zijn 'smartwatch' onthuld. De Microsoft Band, zoals het apparaat heet, moet de gebruiker inzicht geven in gezondheidszaken als gezette stappen, afgelegde afstand, hartslag en slaapkwaliteit.

Met de Band betreedt Microsoft een drukke markt van fitnessgadgets van kleine bedrijven als Jawbone en grote bedrijven als Samsung. De vergelijking met de aankomende Apple Watch is snel gemaakt, maar Microsoft benadrukt dat de Band is bedoeld als sportaccessoire en niet om een horloge te vervangen.

Niet alleen Windows

De Band moet verbonden worden met een smartphone en werkt niet alleen met Microsofts Windows-telefoons, maar ook met de iPhone en smartphones met Google's Android. Zoals veel concurrerende apparaten kan de Band ook tekstberichten en e-mails weergeven en gesproken commando's uitvoeren.

De Band gaat 199 dollar kosten en is voorlopig alleen verkrijgbaar in de VS. Of en wanneer het apparaat in Nederland op de markt komt, kan Microsoft niet zeggen.

Microsoft lanceerde vandaag ook zijn Health-platform, een centraal systeem voor gezondheids- en fitnessprestaties. Fitness-apps en -gadgets kunnen gegevens in Health opslaan, waarna de gebruiker die op een centrale plek kan inzien. Daarmee is het systeem sterk vergelijkbaar met Apple Health en Google Fit.

Microsoft profileert de Band meer als fitnessaccessoire dan als horloge

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl