Daphne Koster en haar dochter Sanne
NOS Voetbal

Voor Koster wordt het nagelbijten

Voor Daphne Koster zijn er momenteel belangrijkere zaken dan voetbal. Tien weken geleden beviel ze van een dochter. Maar langzaam wint het voetbalbloed weer terrein, want Koster wil dolgraag het WK in Canada meemaken. Het wordt daarom vrijdag voor haar een bijzonder spannende avond als Oranje zich in de return van de halve finale van de play-offs ten koste van Schotland moet zien te kwalificeren voor de finale.

Koster zal met samengeknepen billen als supporter toekijken hoe haar teamgenoten op het Kasteel in Rotterdam een 2-1 voorsprong verdedigen.

De uitgangspositie is dus uitstekend, maar dat wil allerminst zeggen dat de klus al geklaard is. Koster: "We zullen een team tegenover ons krijgen dat heel veel risico zal nemen. Schotland moet. Dan moet het Nederlands elftal juist de rust bewaren en niet meegaan in dat Schotse tempo."

Volgens mij wordt het een prachtige wedstrijd

Oud-bondscoach Ed Engelkes

Oud-bondscoach Ed Engelkes ziet het duel tegen de Schotten met vertrouwen tegemoet. Engelkes, nu hoofdtrainer van de vrouwen van Ajax, denkt dat het Nederlands elftal in staat moet zijn om Schotland van de mat te vegen. "Je speelt voor thuispubliek dus je bent hartstikke vrij in je doen en laten. Volgens mij wordt het een prachtige wedstrijd."

Indien Schotland overmeesterd wordt, plaatst Nederland zich voor de finale van de play-offs. Daarin zal Italië, dat Oekraïne uitschakelde, dan de tegenstander zijn. De winnaar van Nederland-Italië plaatst zich vervolgens voor het WK. Het halen van de eindronde is niet alleen belangrijk voor de Nederlandse vrouwen zelf, ook voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal is het van cruciaal belang. Meer dan 130.000 meisjes voetballen in Nederland en daarmee is het de grootste én snelst groeiende sport van ons land.

Wereldtop

Engelkes: "Resultaat is zo ongelofelijk belangrijk in het zichtbaar maken van de sport. Dat betekent namelijk aandacht en dan gaan er nog meer meisjes voetballen. Dan kun je doorontwikkelen en uiteindelijk met de wereldtop meedoen."

Het halen van het WK is voor Koster een droom: "Als ik mijn ogen dichtdoe zie ik volle stadions in Canada. Voor mij is dat gewoon mijn doel en ik zal er alles aan doen om dan fit te zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl