Friso Boode in duel om de bal
NOS Sport

Korfballers naar kwartfinales EK

Het Nederlandse korfbalteam is zoals verwacht moeiteloos groepswinnaar geworden op het EK in Portugal. Oranje boekte een ruime overwinning op Engeland (38-11). Bij rust leidde de titelverdediger al met 19-6.

Nederland startte furieus. Binnen drie minuten stond de ploeg van Wim Scholtmeijer al met 4-0 voor: "Ja, de schoten gingen goed en dan loop je al snel uit", aldus international Friso Boode.

Volgens de speler van landskampioen TOP/Quoratio wordt langzaam toegewerkt naar de finale: "We zijn al fit, maar het gaat om de details. We hebben nou eenmaal de favorietenrol en daar lopen we ook niet voor weg."

Focus blijft

Eerder werd al ruim gewonnen van Duitsland (38-14) en Rusland (41-17). Toch blijven de spelers gefocust: "Je ziet in wedstrijden waarin we de ruimte krijgen, dat we snel geneigd zijn om verkeerde keuzes te maken. Daar moeten we nog scherper op worden. Maar het vraagt veel van jezelf en van het team om precies dat ene goede schot te pakken."

In de kwartfinales neemt Nederland het woensdag op tegen Hongarije: "Stap voor stap proberen we in supervorm te komen voor de finale. In de volgende wedstrijd zullen we nog meer gefocust zijn om alle aspecten zowel verdedigend als aanvallend scherp te krijgen."

Tegen de Engelsen kwam het leeuwendeel van de productie voor het eerst van de mannen. Mick Snel was topscorer met acht doelpunten. Richard Kunst (6) en Boode (5) waren eveneens trefzeker. Erwin Zwart, invaller Tim Bakker en Celeste Split gooiden ieder vier keer raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl