NOS Nieuws

Containerbaby is tien tot twintig dagen oud

  • Politie Amsterdam
    De ringvingers van het gevonden meisje zijn verbogen door een afwijking
  • Politie Amsterdam
    Op de billen van de gevonden baby zit een grote pigmentvlek. De politie zegt expliciet dat het geen verwonding is

De politie in Amsterdam zoekt getuigen die kunnen helpen bij de identificatie van de baby die zondagochtend werd gevonden in een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam-West. De politie deed de oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De baby is een meisje van tien tot twintig dagen oud. Ze heeft een licht getinte huid en een grote pigmentvlek onderaan haar rug en billen. Aan beide ringvingers heeft ze een afwijking, waardoor die twee vingers permanent gebogen zijn.

Ze heeft zeer waarschijnlijk haar hielprik al gehad, omdat op die plek een pleister zat. De politie vraagt hulpverleners die de prik hebben gegeven of geholpen hebben bij de geboorte, zich te melden.

De baby werd gevonden toen een voorbijgangster zondagochtend rond 04.00 uur babygehuil in een ondergrondse vuilcontainer hoorde. Ze waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer keek met een warmtecamera in de container en vond de baby.

De container waarin het kindje werd gevonden is door de politie met linten afgeplakt

Automobilist gezocht

De politie zoekt ook de eigenaar van een lichtgekleurde auto die in de buurt van de vuilcontainer stond geparkeerd en waaruit harde muziek kwam. De auto reed weg rond het tijdstip dat de baby werd gevonden.

De baby is ondergebracht bij een pleeggezin. Het meisje maakt het goed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl