NOS Nieuws

'Serieverkrachter Utrecht gebruikte veel geweld'

Utrechtse serieverkrachter krijgt eindelijk een gezicht

De man die ervan wordt verdacht dat hij de Utrechtse serieverkrachter is, gebruikte volgens het Openbaar Ministerie veel geweld toen hij zijn slachtoffers verkrachtte. De 51-jarige verdachte uit Nieuwegein stond vandaag voor de rechter tijdens een pro-formazitting.

Bij zo'n zitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld, maar legt de officier van justitie uit wat de stand van zaken is in het onderzoek.

Volgens het OM gebruikte de verdachte veel geweld. Zo zou hij van een van zijn slachtoffers de mond hebben dichtgeplakt nadat hij haar verkracht had. Daarna zou hij haar aan een boom hebben vastgebonden en hebben achtergelaten. De officier van justitie kwam met meer gruwelijke details die duidelijk maakten hoe de serieverkrachter te werk ging.

De serieverkrachter sloeg vooral toe ten oosten van Utrecht

De man verkrachtte tussen 1995 en 2001 zeven vrouwen en hij viel in die jaren zeker tien vrouwen aan. Het Openbaar Ministerie zei tijdens de pro-formazitting dat er zeventien aangiften van een zedenmisdrijf zijn gedaan en dat er in de dagvaarding drie verkrachtingen staan. Eén vrouw kon ontsnappen.

De verdachte werd in juli opgepakt. Hij moest DNA afstaan nadat hij was gearresteerd voor fietsendiefstal. Zijn DNA bleek overeen te komen met lichaamsmateriaal dat na de verkrachtingen was gevonden.

Volgens het OM heeft de verdachte nog steeds niets gezegd. Hij beroept zich op het zwijgrecht. De advocaat van de verdachte zei vanmiddag tijdens de pro-formazitting dat zijn cliënt pas wil praten als het OM het dossier klaar heeft.

De officier van justitie zei dat het onderzoek nog loopt; zo worden nog buren, collega's, familieleden en vrienden van de verdachte gehoord.

De volgende zitting is op 19 januari. De rechter heeft bepaald dat de verdachte nog zeker tot die tijd blijft vastzitten.

De Utrechtse serieverkrachter sloeg vooral toe op fietspaden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl