Oscar Taveras, tien dagen geleden tegen de Giants
NOS Sport

Honkbal-talent Taveras verongelukt

Honkballer Oscar Taveras, speler van de St. Louis Cardinals, is omgekomen bij een verkeersongeluk in de Dominicaanse republiek. De 22-jarige Taveras werd gezien als één van de grootste talenten van de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB.

Volgens de Dominicaanse politie verloor hij de controle over zijn Chevrolet Camaro op een snelweg in Puerto Plata. Ook de vriendin van Taveras, de 18-jarige Edilia Arvelo, overleed bij het ongeluk.

Debuut

De honkballer maakte dit jaar zijn debuut in de Major League. Taveras speelde twee weken geleden nog in de League Championship Series (de ronde voor de World Series) met de Cardinals tegen San Francisco Giants.

Giants-speler Juan Perez hoorde het nieuws over Taveras in de dugout tijdens de vijfde wedstrijd van de World Series. Hij rende daarna naar het clubhuis van de Giants om het nieuws te volgen op televisie.

Perez droeg zijn twee runs-honkslag op aan zijn goede vriend: "Ik ken zijn familie erg goed. Ik ken zijn moeder, zijn vader, zijn broers, we konden enorm goed met elkaar opschieten. Het is een enorm verlies voor zijn familie, ploeggenoten en de mensen die om hem gaven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl