Veerkrachtig OZ klopt Bloemendaal

Samenvatting Bloemendaal - OZ

In de hoofdklasse hockey voor mannen heeft regerend landskampioen Oranje Zwart de uitwedstrijd bij Bloemendaal met 4-3 gewonnen. De ploeg uit Eindhoven toonde veerkracht door na een 2-0 achterstand het duel alsnog naar zich toe te trekken. Door de zege is Oranje Zwart nog steeds koploper, samen met Kampong.

Door een strafcorner van Wouter Jolie kwam Bloemendaal na een kwartier op voorsprong. Enkele minuten later maakte Tom Boon er zelfs 2-0 van. Nog voor rust kwam Oranje Zwart op gelijke hoogte door toedoen van Rob Reckers en Thomas Briels.

Mink van der Weerden

Net na rust bracht Mink van der Weerden de bezoekers op voorsprong uit een strafcorner, waarna Thomas Briels de marge vergrootte tot 2-4. Het Bloemendaalse doelpunt van Diede van Puffelen, vlak voor tijd, kwam te laat.

Kampong ruim langs HGC

Kampong bleef gedeeld koploper door met 4-1 te winnen bij HGC. Namens de Utrechters scoorde Martijn Havenga twee keer uit een strafbal. Gonzalo Peillat bracht HGC vlak voor rust op 1-1, maar in de tweede helft liet Kampong zien waarom het koploper is in de hoofdklasse.

Amsterdam kende weinig problemen met Pinoké. De Amsterdammers zegevierden met 5-0. Justin Reid-Ross zette opnieuw twee strafcorners om in een doelpunt. Hij bracht daarmee zijn totaal op 84 doelpunten en heeft nog één goal nodig om de Brit David Mathews te evenaren als de meest scorende buitenlander in de hoofdklasse.

Bos redt punt voor Laren (vrouwen)

Laren liep averij op in de hoofdklasse voor vrouwen. De ploeg uit het Gooi bleef bij Hurley na een achterstand van 3-1 steken op een gelijkspel: 3-3. Twee doelpunten van Kim Lammers waren niet voldoende voor de volle buit.

De gelijkmaker van Willemijn Bos viel pas in de 68ste minuut. Daarmee voorkwam Bos dat Laren voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aanliep. Laren moet alleen Den Bosch voor zich dulden. De lijstaanvoerder was met 4-1 te sterk voor Amsterdam.

Maartje Paumen was van grote waarde voor Den Bosch. Zij scoorde liefst drie keer. Via een strafbal maakte ze na een half uur een voorsprong van Amsterdam (Kitty van Male) ongedaan. In de slotfase liet Paumen opnieuw van zich horen. Nadat ze uit een strafcorner de 1-3 had aangetekend, zette ze via een strafbal ook de eindstand op het bord.