NOS Schaatsen

Wüst uit kritiek op collega's

Wüst: schaatsers naar WB-wedstrijden

Voor Ireen Wüst is het duidelijk: geen Nederlandse schaatsers op de WB-wedstrijden in Azië is niet goed voor de schaatssport.

De rijdster van Team Continu uit kritiek op schaatsers die de eerste wereldbekerwedstrijden in Japan en Zuid-Korea overslaan. "Natuurlijk snap ik het. De kalender zit dit jaar lastig in elkaar, maar we willen allemaal dat het een olympische sport blijft. We hebben passie voor het schaatsen, maar dan moeten we het ook met z'n allen omarmen", stelt Wüst.

Eerder werd duidelijk dat Jillert Anema met zijn schaatsers van Team Clafis niet zal afreizen naar de eerste twee Word Cups in Azie. Voor Wüst is er geen reden om niet mee te doen: "Ik vind dat het moet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de sport."

Gezicht laten zien

Sceptisch zijn over de reis en de jetlags is volgens 28-jarige schaatsster niet nodig. "Als de Olympische Spelen over vier jaar in Korea zijn, moet je ook gewoon je gezicht laten zien bij wereldbekerwedstrijden. Ook daar kun je nog doortrainen en heb je genoeg tijd om te herstellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl