NOS Sport

Kung Fu Panda velt Royals

Giants en Royals weer op gelijke hoogte

San Francisco Giants staat weer op gelijke hoogte met Kansas City Royals in de World Series, het honkbalkampioenschap van de Verenigde Staten. De stand is nu 2-2 in wedstrijden. Wedstrijd vier werd een spektakelstuk.

Infante neemt Royals bij de hand

De eerste innings van wedstrijd vier verliepen volgens een perfect scenario voor Kansas City. Na een foutje van Omar Infante werd het weliswaar 1-0 voor de thuisploeg, maar na defensief geblunder van de Giants was het al snel 1-1. Met twee man op de honken kreeg Infante de gelegenheid om zijn fout goed te maken. En hij stelde niet teleur. Met een honkslag sloeg de tweedehonkman twee teamgenoten over de thuisplaat: 1-3.

De 32-jarige Venezolaan is de enige Royal met World Series-ervaring. Misschien wel met een World Series-trauma. In 2012 was hij speler van Detroit Tigers. Tegenstander in de finale was ook toen San Francisco Giants. De Tigers verloren kansloos met 4-0 in wedstrijden. Infante werd in wedstrijd vier geraakt door een pitch en brak daarbij zijn hand.

Pablo 'Kung Fu Panda' Sandoval in actie in wedstrijd vier

Meest Waardevolle Speler in diezelfde World Series werd Infantes landgenoot Pablo Sandoval. Aan het begin van zijn carrière maakte de derdehonkman vooral naam door zijn gewicht, dat kon oplopen tot 125 kilogram. Tegenwoordig zit Sandoval, bijgenaamd Kung Fu Panda, netjes rond de 110 kilogram.

Maar Sandoval staat er als het er echt om gaat. Hij was een belangrijke speler in de kampioenschapsteams van de Giants in 2010 en 2012 en ook in 2014 kun je de klok erop gelijk zetten. In de vijfde inning ontwaakte de Panda bij een 3-4 achterstand uit zijn winterslaap. Met een honkslag bracht hij Hunter Pence op het derde honk, die even later de gelijkmaker scoorde. En in de zesde zorgde een harde tik van Sandoval voor 5-4 en 6-4.

Monsterscore

Het verzet van de Royals was daarmee gebroken en de Giants denderden door naar 11-4. Veel tijd om de wonden te likken krijgen de Royals niet. Wedstrijd vijf wordt komende nacht gespeeld in San Francisco. Het circus reist daarna terug naar Kansas City voor wedstrijd zes en indien er dan nog geen beslissing is, wedstrijd zeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl