Het oorlogsmonument waar de militair is doodgeschoten
NOS Nieuws

Terrein rond parlement Ottawa weer open

Na de aanslag van afgelopen week, komt in de Canadese hoofdstad Ottawa het normale leven langzaam weer op gang. Zo is het terrein rond het parlementsgebouw weer geopend voor bezoekers.

Vanaf maandag worden er ook weer rondleidingen in het gebouw gegeven. Wel moeten bezoekers rekening houden met extra politie en strengere veiligheidsmaatregelen. Voor medewerkers is er een speciale bijeenkomst waar ze over de gebeurtenissen kunnen praten.

Doodgeschoten

Het parlementsgebouw en de omgeving waren gesloten nadat een man daar woensdag een militair had doodgeschoten. De schutter, de 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau, werd kort daarna zelf doodgeschoten in het parlementsgebouw. Hij was het gebouw ingevlucht.

De omgekomen militair was een reservist die als erewacht bij het nationale oorlogsmonument stond. Dat monument ligt tegenover het parlementsgebouw.

Verhoging

In Canada is het terreurdreigingsniveau verhoogd. De aanslag van woensdag was de tweede van deze week. Maandag schoot de Canadese politie een man dood die met zijn auto een militair had doodgereden.

Beide aanslagplegers waren naar verluidt geradicaliseerde moslims. Over hun motieven is niets bekend, maar mogelijk hebben die te maken met de betrokkenheid van Canada bij de internationale strijd tegen IS in Syrië en Irak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl