Real wint El Clásico, debuut Suárez

Samenvatting Real Madrid - FC Barcelona

Real Madrid heeft de eerste Clásico van het seizoen overtuigend gewonnen. Barcelona had in de competitie nog geen treffer hoeven incasseren, maar kreeg er in Madrid direct drie tegen: 3-1.

Barça startte sterk en na vier minuten stonden de bezoekers al op voorsprong. Neymar scoorde op z'n Arjen Robbens, maar dan omgekeerd: de Braziliaan stond op links, kwam naar binnen en schoot met rechts in de verre hoek.

Real werd echter beter naarmate de wedstrijd vorderde. Karim Benzema was een keer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal belandde op de lat en in de rebound raakte hij opnieuw het aluminium.

Ronaldo maakt gelijk

Nog voor rust schoot Cristiano Ronaldo vanaf de stip (na hands van Gerard Piqué) onberispelijk raak. Het was de eerste tegentreffer voor Barça na 755 minuten voetbal.

Enrique: geen spijt basisplaats Suárez

In de tweede helft nam Real afstand. Uit een corner kopte Pepe onbedreigd binnen en na een klein uur spelen profiteerde Benzema van een misverstand tussen Andrés Iniesta en Javier Mascherano.

Bij Barça maakte Luis Suarez zijn debuut na een schorsing van vier maanden. De Uruguayaan stond een uur in het veld en speelde aan de rechterkant en vooral in dienst van het elftal.