Niki Terpstra op kop, in 2005
NOS Sport

Bos wil Terpstra naar Spelen lokken

"Voorlopig is het een uitstapje", zei Theo Bos onlangs over zijn terugkeer naar het baanwielrennen. "Of ik aan Rio denk? Ik sluit het niet uit", liet hij zijn olympische ambities in het midden. Maar dat de sprinter er serieus over denkt blijkt wel uit de woorden van Niki Terpstra.

"Theo is flink aan het lobbyen bij goede wielrenners die ook op de baan kunnen rijden om een goede ploeg te maken voor de ploegenachtervolging in Rio", aldus Terpstra, die niet direct 'nee' heeft gezegd toen Bos bij hem aanklopte.

"Het is een optie, maar ik denk er nog niet echt aan. Het is nog ver weg." Het grootste bezwaar voor Terpstra is dat het lastig te combineren is met zijn programma op de weg. "Ik ben beroepswielrenner en dat heeft prioriteit. Als ik naar de Spelen ga, kan ik mijn beroep even niet uitoefenen, maar ik hou de optie open."

Zesdaagse

Toch is het zo vreemd niet dat Bos in zijn zoektocht bij Terpstra uitkomt. Terwijl bijna al zijn collega-wielrenners al op vakantie zijn, rijdt de winnaar van Parijs-Roubaix uit liefhebberij deze week nog de zesdaagse in Amsterdam.

Terpstra: "Dit is een hobby van me. Ik houd van spelletjes, van fietsen en van hoge snelheid, dit is een combinatie daarvan. En het mooie is dat het publiek er dicht opzit en je meteen een reactie krijgt als je demarreert of een sprint inzet. Het is gewoon een spektakel."

Theo is flink aan het lobbyen

Niki Terpstra

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl