De winnaar van 2013 weet nog niet of hij de Tour van 2015 rijdt
NOS Wielrennen

Froome twijfelt over deelname Tour

Chris Froome weet nog niet of hij in 2015 de Ronde van Frankrijk rijdt. De winnaar van 2013 vindt het routeschema voor volgend jaar, dat vandaag in Parijs werd onthuld, niet bij hem passen. "Er is wel erg weinig aandacht voor het tijdrijden, dus de Tour van 2015 wordt beslist in de bergen", meldde de Brit op zijn website.

"Ik zie mezelf als een allround ronderenner. De Giro ligt me beter, omdat daar een tijdrit van 60 kilometer is opgenomen en er enkele zware aankomsten bergop zijn. Als ik de Giro doe, overweeg ik ook de Ronde van Spanje te fietsen."

"Het ligt allemaal nog niet vast; ik moet mijn programma voor volgend jaar nog uitstippelen met de teamleiding van Sky."

Froome viel dit jaar uit in de Tour na een valpartij in de kasseienetappe. "Maar ik viel niet uit door de kasseien. Het was de val in de etappe daarvoor die me deed opgeven. Eerlijk gezegd heb ik geen moeite met kasseistroken; ze horen erbij en zijn een spannende uitdaging."

Nibali wel enthousiast over Tour

"Het wordt een geweldige Tour", was de eerste reactie van titelverdediger Vincenzo Nibali op het routeschema van de Ronde van Frankrijk in 2015.

"De eerste week zal ook vanwege de wind zwaar en nerveus zijn", aldus de renner van Astana. "In de laatste week is de Tour uiteraard zwaar vanwege de bergen. Daar zal de beslissing vallen", denkt de Siciliaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl