Een auto rijdt door een overstroomd deel van de haven in Harlingen
NOS Nieuws

Problemen hoogwater voorbij

Rijkswaterstaat heeft het advies om de dijken te bewaken ingetrokken. Het gevaar van hoogwater is geweken, nu de waterstand ook in het noorden van het land aan het dalen is.

Rond 10.30 uur was het water bij Delfzijl op het hoogste punt, 4.06 meter boven NAP. Tientallen dijkwachten waren op pad om de zeedijk in de gaten te houden. Het waterschap Noorderzijlvest meldt dat het werk wordt afgerond omdat het water langs de hele kust weer is gezakt.

Sleepboot

Gisteravond raakte een bak van een sleepboot op drift. Aan het begin van de middag is het de Kustwacht gelukt om samen met een bergingsbedrijf de bak weer aan een kabel te leggen. Dat duurde lang door de onrustige zee. De sleepboot wilde met de bak vol stenen verder varen naar Engeland, maar dat is volgens de Kustwacht nog niet gelukt.

Het hoogwater was het gevolg van een zware noordwesterstorm. Die veroorzaakte gisteravond problemen in Zeeland en Rotterdam, en in de ochtend in het noorden. Daardoor lagen ook de veerboten naar de Wadden uit de vaart. Inmiddels varen die weer.

Het KNMI heeft alle waarschuwingen voor gevaarlijk weer ingetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl