NOS VoetbalAangepast

Real en Barça in vorm voor El Clásico

Real Madrid en Barcelona hebben met de 161ste editie van El Clásico voor de deur (maandag 29 november) bepaald geen steken laten vallen in de Primera División.

De koploper hield de punten eenvoudig in Madrid, waar Athletic Bilbao met 5-1 werd geklopt.

Gonzalo Higuaín en Cristiano Ronaldo scoorden voor de rust en Sergio Ramos en Ronaldo (2x) deden dat in de tweede helft.

Real zal niet helemaal gerust afreizen naar Barcelona, dat al weken in grootse vorm steekt, zoals ook Almería ondervond.

Almería werd in eigen huis compleet dronken gespeeld en verloor met 8-0. De afstraffing betekende voor de thuisclub de grootste nederlaag uit de clubhistorie en kwam trainer Juan Manuel Lillo prompt op ontslag te staan.

Mijlpaal Messi

Lionel Messi trof tegen Almería drie keer doel. Het Argentijnse wonderkind speelde zijn 67ste duel van 2010 en was dit jaar al goed voor liefst 70 doelpunten.

Messi kwam door zijn treffers op meer dan honderd competitiedoelpunten voor de Catalaanse club. Hij heeft daar 154 duels voor nodig gehad.

De nog maar 23-jarige spits is pas de vierde Barcelona-speler in de clubhistorie die de grens van honderd doelpunten passeert. De drie spelers die hem voorgingen, zijn clubtopscorer César Rodríguez (195 treffers, 1942-1954), Ladislao Kubala (131 treffers, 1951-1961) en Samuel Eto'o (107, 2004-2009).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl