NOS VoetbalAangepast

Suarez ontkent bijt-actie niet

Ajax-PSV eindigde met een vreemde bijt-actie van Luis Suarez. Arbiter Björn Kuipers stond er met zijn neus bovenop, maar bestrafte de Ajacied niet.

De dader bagatalliseerde het voorval naderhand, maar ontkende het niet. "Hij staat zes of zeven keer op mijn voet. Dat is voetbal."

Slachtoffer Otman Bakkal wees Kuipers kort na het voorval herhaaldelijk op de plek in zijn nek. Na afloop wilde de PSV-middenvelder het er liever niet meer over hebben. "Ik heb er geen behoefte meer aan om het te laten zien. Als er beelden van zijn, dan zullen die wel voor zich spreken."

Ploeggenoot Ibrahim Afellay liet echter doorschemeren dat Bakkal wel degelijk fors gehavend was. "Ik schrok echt toen ik het in de kleedkamer zag", aldus de PSV-aanvoerder.

Bakkal was na het laatste fluitsignaal gearmd met Suarez van het veld gelopen. "Het was op het eind behoorlijk hectisch allemaal. Of hij nu geschorst moet worden? Dat hoeft van mij niet. Ik wil me op voetballen concentreren."

Tuchtcommissie KNVB

Of er een vervolgactie op komt, is aan de tuchtcommissie van de KNVB. Als een scheidsrechter een voorval, dat Ajax-trainer Martin Jol afdeed met een "liefdesbeetje", niet opneemt in zijn wedstrijdformulier, zou dat orgaan over kunnen gaan tot een strafzaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl