NOS NieuwsAangepast

'Al-Qaida heeft Rijksdag in het vizier'

De moslimterroristen die een aanslag willen plegen in Duitsland, hebben het onder meer voorzien op de Rijksdag. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Een aanslag op het parlementsgebouw in Berlijn zou zijn gepland voor februari of maart. De aanslag zou worden uitgevoerd door een groep van zes terroristen.

Zij zouden de Rijksdag bestormen met vuurwapens, gijzelaars nemen en een bloedbad aanrichten. Twee van de zes terroristen zouden al weken in Berlijn ondergedoken zitten.

Extra maatregelen

Volgens Der Spiegel is de informatie afkomstig van een jihadist die vanuit het buitenland de afgelopen dagen meerdere malen heeft gebeld met de Duitse rijksrecherche. De militant zou uit al-Qaida willen stappen.

De verklaringen van de man waren voor de Duitse regering aanleiding om deze week extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo mogen veel agenten in december geen vrij nemen.

De Duitse regering en de politie benadrukken dat er geen reden is voor paniek. "Ik ga gewoon met mijn kinderen naar de kerstmarkt", zegt het hoofd van de rijksrecherche.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl