NOS VoetbalAangepast

Been tevreden met FIFA-rapport

De FIFA heeft in het inspectierapport over de kandidaten voor het WK van 2018 het HollandBelgium Bid op een aantal minpuntjes gewezen.

Er is onder meer kritiek op de trainingscomplexen, hotelkamers, overheidsgaranties en het concept van de gezamelijke organisatie.

Volgens de Nederlandse topman van het bid, Harry Been, bevat het rapport niets nieuws: "De kritiekpunten zijn ingebouwd in ons verhaal. Voor ons is de evaluatie naar verwachting en tevredenheid."

Been onderstreepte dat de FIFA ook met een aantal positieve bevindingen kwam, zoals het openbaar vervoer, de stadions, de luchthavens en een mondiaal project voor de opleiding van 6.000 coaches.

"We maken zeker niet minder kans"

De interpretatie van het rapport door de BBC, die dinsdag de gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland lager inschaalde dan die van de andere kandidaten, wijst ook Beens Belgische collega Francois Colin van de hand.

"Er is weinig verschil met de rapporten over Engeland, Rusland en de combinatie Spanje/Portugal", zei Colin. "Ik denk niet dat er een land na het rapport nu ineens meer of minder kans maakt."

Op 2 december maakt de FIFA bekend welk land de organisatie krijgt toegewezen. De wereldvoetbalbond beslist dan ook over de toewijzing van het WK van 2022, waar Australië, Japan, Zuid-Korea, Qatar en de VS voor in de race zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl