NOS NieuwsAangepast

Sparta claimt gevonden schilderij

Voetbalclub Sparta claimt dat het in een container gevonden schilderij van Mastenbroek toebehoort aan de club. Vanochtend werd bekend dat het werk in de jaren tachtig tijdens de renovatie van het stadion bij het vuil is gevonden.

Bij opnames van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch kwam de vinder tot de ontdekking dat het tienduizenden euro's waard is. Het is een schilderij van de Rotterdamse havenschilder J.H. van Mastenbroek.

Volgens Sparta-directeur Charles van der Steene is het doek nooit weggegooid, maar is het verdwenen bij de verbouwing van de businesslounge van de club. "Een aantal spullen is toen vanuit de bestuurskamer opgeslagen in een opslagcontainer, geen vuilcontainer. Er hing een Mastenbroek in de bestuurskamer die een paar jaar daarvoor getaxeerd was op ongeveer 40.000 gulden."

'Onrechtmatig meegenomen'

"We hadden het schilderij gekregen van een sponsor bij het zestigjarig bestaan van de club. Toen we de spullen gingen herinrichten, was dat schilderij verdwenen, maar het was door ons zeker niet weggegooid", zegt Van der Steene. "We kenden de waarde ervan, dus ik kan niet anders zeggen dan dat het door iemand onrechtmatig is meegenomen."

Het is onduidelijk of er destijds aangifte is gedaan. Sparta gaat kijken welke juridische stappen het kan nemen om het schilderij terug te krijgen. "We zullen ons laten informeren welke rechten we hebben, hoe we aan kunnen tonen dat het schilderij van ons is. Het is een heel erg vervelende situatie en we gaan vanavond zeker televisiekijken", zegt Van der Steene.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl