NOS NieuwsAangepast

Sietske H. verstikte haar vier baby's

Sietske H. uit Nij Beets in Friesland heeft haar baby's om het leven gebracht door verstikking. Het waren drie meisjes en een jongetje die tussen juni 2003 en juni 2009 werden geboren. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Vandaag begint voor de rechtbank in Leeuwarden het proces tegen de 26-jarige H.

In augustus werden op zolder in het huis waar Sietske en haar ouders woonden vier koffers gevonden. Daarin lagen de lichaampjes van de overleden baby's.

Sietske zou haar kindjes op verschillende manieren hebben verstikt. In het ene geval gebeurde dat met een kussen, in het andere met een hand op de luchtwegen, een T-shirt in de mond of een plastic zak over het hoofd. De lijkjes werden daarna in een vuilniszak gedaan en in koffers verstopt.

Sietske H. is zelf niet op de zitting aanwezig. Ze zit nog in de vrouwengevangenis in Zwolle. Justitie wil haar snel laten overbrengen naar het Pieter Baan Centrum voor een psychisch onderzoek.

Tip

De zaak kwam aan het licht na een tip van Sietske's werkgever. Die had haar verschillende keren zwanger gezien, maar nog nooit met kinderen.

Tegen de politie zei ze in eerste instantie dat ze haar kinderen ter adoptie had afgestaan, maar later bekende ze dat ze haar kinderen na de bevalling had gedood.

De ouders hebben altijd gezegd dat ze nooit van de zwangerschappen van hun dochter hebben geweten. Het huis in Nij Beets, waar ze woonden is inmiddels verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl