NOS NieuwsAangepast

Zestig doden bij ingestort flatgebouw in India

In de Indiase hoofdstad New Delhi is het dodental na de instorting van een flat opgelopen tot zeker zestig. Minstens tachtig mensen zijn gewond.

Gisteravond om 20.15 uur plaatselijke tijd zakte het gebouw van vier verdiepingen volgens een ooggetuige "als een kaartenhuis in elkaar". Waardoor de flat is ingestort, is nog onduidelijk. Mogelijk was de fundering van het pand verzwakt door de moessonregens.

Het gebouw staat bovendien vlak bij een rivier die recentelijk buiten zijn oevers was getreden. Ook dat kan de structuur hebben verzwakt.

Reddingswerk moeilijk

Reddingswerkers en omwonenden zoeken nog naar overlevenden. In het gebouw woonden zo'n tweehonderd mensen, dertig zouden er nog onder het puin liggen.

Doordat de straten in de wijk erg nauw zijn, is het moeilijk om groot materieel zoals bulldozers bij de plek te krijgen. Omdat er niet genoeg ambulances bij het gebouw konden komen, moesten omwonenden slachtoffers zelf naar ziekenhuizen rijden.

Er storten wel vaker gebouwen in India in, omdat aannemers het vaak niet zo nauw nemen met de bouwregels. Een plaatselijke bestuurder zegt echter dat "zo'n tragedie de afgelopen jaren niet is voorgekomen in New Delhi".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl