NOS NieuwsAangepast

Zweedse sluipschutter langer vast

De 38-jarige Peter Mangs die verdacht wordt van een moord en vijf pogingen tot moord in Malmö is vandaag voorgeleid voor de rechtbank in de Zweedse stad.

Op de zitting werd besloten dat hij voorlopig vast blijft zitten. Volgens de aanklager bestaat het gevaar dat hij opnieuw mensen zou proberen neer te schieten en bewijs zou kunnen vernietigen.

Ook zei de politie dat de verdenkingen tegen Mangs sinds zijn arrestatie alleen maar zijn toegenomen. Omwille van het onderzoek kan de politie niet uitleggen waarom.

De verdachte sprak met vaste stem op de zitting en ontkende alle betrokkenheid bij de moord en de schietincidenten waarvan hij wordt verdacht. Over twee weken zal de definitieve aanklacht tegen hem bekend worden gemaakt.

Match

Na zijn arrestatie afgelopen zaterdag vond de politie in zijn huis twee pistolen. Die worden onderzocht door de Zweedse technische recherche. De politie wil nog niets zeggen over de resultaten van het onderzoek, maar de Zweedse krant Expressen zegt de resultaten al in handen te hebben.

Volgens Expressen heeft de technische recherche een match gevonden tussen één van de pistolen van Mangs en de sporen op een of meerdere kogels die bij de schietincidenten zijn gevonden.

Moskee

De Zuid-Zweedse havenstad was de laatste maanden in de ban van de sluipschutter, die sinds oktober 2009 minstens negentien keer heeft toegeslagen. De schutter had het steeds op mensen met een donkere huidskleur gemunt.

Een 20-jarige vrouw is door de kogels om het leven gekomen. Ze werd ruim een jaar geleden doodgeschoten in een auto bij een moskee. Meerdere mensen raakten bij de beschietingen gewond, enkelen van hen zwaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl