NOS NieuwsAangepast

Eis: 25 jaar cel voor crèchemoord

Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen de man die verdacht wordt van het doodsteken van de eigenares van een kinderdagverblijf in Amsterdam. De 32-jarige Arzu Erbas werd in juli 2009 voor de deur van de crèche Moeders Schoot in Amsterdam om het leven gebracht.

Volgens het OM hebben verklaringen van diverse getuigen aangetoond dat de 42- jarige Nevzat K. de vrouw met twintig messteken heeft gedood. Daarmee is moord bewezen, stelt het OM. De verdachte heeft elke betrokkenheid altijd ontkend. In de rechtbank beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Tijdens een eerdere zitting bleek dat K. jaren geleden iemand heeft doodgeschoten in Turkije. De verdachte zat in Turkije een straf uit voor die moord, maar hij ontsnapte uit de gevangenis. Ook werd tijdens de zitting duidelijk dat K. na de crèchemoord enkele kroegen bezocht waar hij vertelde over de moord.

Minnaar

Ook bleek dat Erbas op het moment van haar dood een buitenechtelijke relatie had. Haar minnaar had een bouwbedrijf en was de werkgever van Nevzat K. Hij zou K. vanwege drank- en drugsgebruik ontslagen hebben. De 31-jarige vrouw van Erbas' minnaar werd in oktober vorig jaar opgepakt, omdat ze ervan verdacht werd opdracht gegeven te hebben voor de moord bij de crèche. Ze is inmiddels vrijgelaten en geen verdachte meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl