NOS NieuwsAangepast

Druk bij graf Mulisch

Het is druk bij het graf van Harry Mulisch op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Dat zegt Arpad Nesvadba, de beheerder van de begraafplaats.

"Op zondag is het altijd druk, maar nu is het drukker dan normaal", zegt hij. "Veel mensen vragen bij onze wachtdienst waar het graf van de schrijver is."

Tot nu toe hebben zo'n 200 mensen een plattegrond gevraagd waar op staat waar het graf is.

Mulisch werd gisteren begraven op Zorgvlied na een herdenking in de Amsterdamse Stadsschouwburg. De schrijver overleed een week geleden op 83-jarige leeftijd.

Letterkundig Museum

Ook bij een kleine tentoonstelling in het Letterkundig Museum zijn ze tevreden over de bezoekersaantallen. "Het is drukker dan normaal. We merken dat er echt mensen specifiek voor Mulisch komen."

De expositie is te zien in zestien vitrines. Daarin liggen bladzijden van Mulisch' debuut 'Archibald Strohalm', een omslag van de nooit verschenen roman 'De Ontdekking van Moskou' en een floppy met het definitieve manuscript van 'Siegfried'.

De expositie werd dinsdag geopend. Het is niet bekend hoe lang de tentoonstelling blijft: "In principe proberen we deze opstelling een maand te laten staan, maar als er iemand overlijdt of een schrijver wint een prijs, dan zal de expositie over Mulisch verdwijnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl