NOS NieuwsAangepast

Verdachte schietpartijen Malmö gepakt

De politie van Malmö heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht regelmatig op migranten te hebben geschoten. De verdachte is 38 jaar. In een persverklaring van de politie staat dat hij "met de aanslagen in verband wordt gebracht".

De precieze identiteit van de man is nog niet vrijgegeven. Wel wilde de politie kwijt dat hij gisteravond in zijn huis is gearresteerd en wordt verdacht van moord, en pogingen daartoe.

De verdachte, die voor twee wapens een vergunning heeft, ontkent elke betrokkenheid.

Sluipschutter

De Zuid-Zweedse havenstad was de laatste maanden in de ban van de sluipschutter, die sinds oktober 2009 meer dan vijftien keer heeft toegeslagen. De schutter had het steeds op mensen met een donkere huidskleur gemunt.

Een 20-jarige vrouw is door de kogels om het leven gekomen. Ze werd ruim een jaar geleden doodgeschoten in een auto bij een moskee. Meerdere mensen raakten bij de beschietingen gewond, enkelen van hen zwaar.

Onrust

De beschietingen zorgden voor veel onrust onder de immigranten van Malmö, bijna eenderde van de bevolking van de stad. Alle incidenten vonden plaats in het donker en op rustige plaatsen.

De politie adviseerde mensen met een donkere huidskleur om afgelegen plekken te mijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl