Paus kritisch over sfeer in Spanje

Paus Benedictus is voor een tweedaags bezoek in Spanje. Hij is vanmiddag in Santiago de Compostella, het pelgrimsoord in het noordwesten van het land, waar de apostel Jakobus zou zijn begraven.

Op weg daarheen hekelde hij in het vliegtuig het anti-godsdienstige sentiment dat in Spanje heerst. Hij vergeleek dat met de agressie tegen katholieken in de jaren dertig, in de aanloop naar de Spaanse burgeroorlog.

De paus zei verder dat hij een speciale afdeling in het leven heeft geroepen die anti-godsdienstige sentimenten in de hele wereld moet tegengaan.

Sagrada Familia

Later vandaag draagt de paus in de openlucht een mis op. Morgen gaat hij naar Barcelona. Daar zal de paus de Sagrada Familia inwijden. Die basiliek is door architect Antoni Gaudí ontworpen. Er wordt al sinds 1882 aan gebouwd.

Benedictus heeft pas zondagavond, vlak voor zijn vertrek naar Rome, een ontmoeting met de Spaanse premier Zapatero. Die heeft de laatste jaren kwaad bloed gezet bij het Vaticaan, doordat hij het homohuwelijk mogelijk heeft gemaakt en de regels voor abortus heeft versoepeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl