NOS NieuwsAangepast

Obama begonnen aan Azië-rondreis

De Amerikaanse president Obama is in de Indiase havenstad Mumbai begonnen aan een tiendaagse reis door Azië. Behalve naar India gaat hij ook naar Indonesië, Zuid-Korea en Japan. Doel van de reis is het verstevigen van de economische banden.

In India hoopt Obama afspraken te maken over grote orders die een impuls zullen geven aan de Amerikaanse economie. Hij zei voor zijn vertrek te streven naar opdrachten "die tienduizenden Amerikaanse banen zullen creëren." Obama benadrukte gisteren al het belang van Azië voor de Amerikaanse economie.

Eerbetoon

Verder zal de president in Mumbai een eerbetoon brengen aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in de havenstad, in november 2008. Bij aanslagen op onder andere hotels kwamen toen 166 mensen om het leven.

Om Obama's veiligheid te garanderen zijn duizenden Indiase en Amerikaanse veiligheidsmensen ingezet. Voor de kust van Mumbai ligt een Amerikaans fregat.

Morgen reist de president door naar de hoofdstad New Delhi, waar hij de Indiase premier Singh en president Patil ontmoet. Maandag houdt Obama een toespraak voor het Indiase parlement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl