NOS NieuwsAangepast

Hulp voor Hollanders in Hollywood

Om beginnend Nederlands filmtalent op weg te helpen in Hollywood, heeft het Nederlands Consulaat in San Francisco de Holland Hollywood Connection opgericht. Deze organisatie bestaat uit 50 in Hollywood succesvolle Nederlanders, onder wie cameraman Jan de Bont en regisseur Paul Verhoeven.

Voor Nederlandse acteurs, filmmakers, cameramensen en scriptschijvers is het niet eenvoudig om in Verenigde Staten een naam op te bouwen. De concurrentie is moordend en Hollywood veroveren is dan ook een enorme uitdaging.

Mentor

Correspondent Eelco Bosch van Rosenthal zocht Paul Verhoeven op, bij hem thuis in Hollywood, waar Verhoeven nu precies 25 jaar zit.

De regisseur legt uit dat het heel belangrijk is om de Amerikaanse cultuur te leren kennen als je wilt slagen in het land van de onbegrensde mogelijkheden. "Al heel snel toen ik aankwam in de VS kreeg ik het advies 'go with the flow'. Het is verstandig om je Europese ik te laten varen als je hier serieus aan het werk wil", vertelt Verhoeven.

De Holland Hollywood Connection wil de Nederlanders die in de VS willen werken dichter bij elkaar brengen en heeft om de nieuwelingen te begeleiden ook mentoren in de aanbieding, Nederlanders die al een naam hebben opgebouwd in Hollywood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl