NOS NieuwsAangepast

Bejaard echtpaar geeft miljoenenprijs weg

Afgelopen juli wonnen Allen en Violet Large uit Canada 7,8 miljoen euro in de loterij. Het echtpaar besloot het volledige bedrag weg te geven aan goede doelen, ziekenhuizen, vrienden en familie.

"Wat je niet hebt gehad, mis je niet", zegt Violet tegen een Canadese krant. Het paar uit Nova Scotia is sinds 1974 getrouwd en heeft nooit op grote voet geleefd. De twee reizen niet en kopen iets alleen als het echt nodig is. Tot 1985 werkte Allen (75) als lasser en Violet (78) in verschillende cosmetische bedrijven, daarna gingen ze met pensioen. Op het moment dat ze de loterij wonnen, werd Violet behandeld tegen kanker.

De prijs bezorgde het stel "hoofdpijn", omdat ze bang waren dat profiteurs hen mogelijk geld zouden willen aftroggelen. Dus besloten ze het geld te doneren.

Lijst van twee pagina's

Allen en Violet gaven eerst een deel van het geld weg aan hun familie. Daarna maakten ze een lange lijst met goede doelen, zoals de lokale brandweer, begraafplaatsen, het Leger des Heils en het Rode Kruis. Een flink deel ging ook naar het ziekenhuis waar Violet chemotherapie kreeg. Het echtpaar wil niet bekendmaken hoeveel elke instelling krijgt.

Het weggeven van het geld "geeft ons een goed gevoel", zegt Violet tegen de krant. "Er wordt heel veel goeds mee gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl