NOS NieuwsAangepast

Brinkman: PVV had moeten meeregeren

PVV-Kamerlid Hero Brinkman had liever gezien dat de PVV volwaardig deel had uitgemaakt van het kabinet. In het weekblad Vrij Nederland zegt hij dat de gedoogconstructie niet zijn voorkeur heeft.

Volgens Brinkman is het "evident" dat Wilders van het begin af aan heeft aangestuurd op een mindersheidskabinet, zodat hij de leiding van de PVV strak in handen houdt.

"Ik denk dat hij er niet rouwig om is dat hij in de Kamer blijft, waar hij zelf de partij kan blijven leiden. Er komen geen PVV-mensen in een kabinet, die hij natuurlijk niet aan een touwtje kan houden."

'Niet handig'

Het PVV-Kamerlid vindt het niet handig dat Wilders meteen heeft gezegd dat hij wel een minderheidskabinet wilde gedogen. Hij denkt dat de PVV meer uit de onderhandelingen had kunnen halen, als Wilders had ingezet op meeregeren.

Brinkman zegt dat hij, nu het kabinet er is, weer werk gaat maken van de democratisering van de PVV. Hij geeft toe dat hij voor de verkiezingen serieus heeft overwogen een eigen partij te beginnen, als Wilders negatief had gereageerd op zijn democratiseringsplannen. "En dan had hij een groot probleem gehad."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl