NOS SportAangepast

Volleybalsters verpulveren Kenia

De Nederlandse volleybalsters hebben op de WK de kansen op een plaats in de tweede ronde behouden door Kenia met grote cijfers te verslaan: 25-8, 25-14, 25-11.

De ploeg van Avital Selinger had geen probleem met de wat chaotisch spelende Afrikaanse ploeg.

Tot 10-5 in de eerste set deed Kenia nog enigszins mee, maar daarna was het eenrichtingsverkeer.

In de tweede set ging het te makkelijk. Door concentratieverlies bij Oranje kon Kenia van 8-1 terugkomen tot 12-12, maar daarna was iedereen weer wakker. Binnen een uur was het klusje geklaard. Met dertien punten was Manon Flier topscorer. Maret Grothues sloeg twaalf punten binnen.

Bondscoach Avital Selinger nam geen risico met de licht geblesseerde Caroline Wensink, die kampt met een onwillige buikspier, en hield haar buiten de selectie van twaalf. "Het is niet echt ernstig en ik word goed en intensief behandeld", aldus de midden-aanvalster.

En nu Puerto Rico

Om zeker te zijn van deelname aan de volgende speelronde moet gewonnen worden van Puerto Rico en dat is volgens Selinger zo makkelijk nog niet. "Deze ploeg is echt veel sterker dan Kenia en onze enige focus is nu om ons goed voor te bereiden. We kennen deze ploeg van de Grand Prix en dat is een voordeel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl