NOS NieuwsAangepast

Mulisch zaterdag in Amsterdam begraven

Harry Mulisch zal zaterdag worden begraven op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van uitgeverij De Bezige Bij laten weten.

Volgens een medewerker van Zorgvlied is er eerst een plechtigheid in de Stadsschouwburg en zal zijn lichaam daarna per boot over de Amstel naar de begraafplaats worden vervoerd, maar de uitgever wil dit niet bevestigen. De plechtigheid in de Stadsschouwburg is via de NOS live te volgen.

Mulisch overleed zaterdagavond op 83-jarige leeftijd na een lang ziekbed. Hij schreef meer dan tien romans en tientallen verhalen, theaterstukken en gedichten.

Run

Het nieuws over het overlijden van Harry Mulisch heeft voor een run op zijn boeken gezorgd. Uitgeverij De Bezige Bij, die de boeken van Mulisch uitgeeft, wil geen exacte cijfers geven, maar laat weten dat het sinds gisteren "hard gaat met de verkoop".

Vooral 'De ontdekking van de hemel', 'De aanslag', 'Twee vrouwen' en 'Stenen bruidsbed' doen het sinds gisteren goed, volgens de uitgever. Inmiddels wordt gewerkt aan herdrukken van verschillende titels.

Etalage

Ook boekhandel Athenaeum geeft geen cijfers, maar zegt dat de boeken van Mulisch gisteren goed verkochten.

Ook voor vandaag verwacht de boekwinkel in Amsterdam veel werk van Mulisch te verkopen. Athenaeum heeft een speciale Harry Mulisch-etalage ingericht, met daarin behalve zijn Nederlandstalige uitgaven ook vertaalde werken.

Ook internetboekwinkel Bol.com meldt een toename in de verkoop van Mulisch-titels. Gisteravond waren er al zevenhonderd boeken van hem verkocht, terwijl normaal slechts enkele titels worden besteld.

Ook was Mulisch gisteren de meest gebruikte zoekterm op de site: meer dan 10.000 keer werd er naar hem gezocht.

Fysiek condoleanceregister

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam is vanmiddag een condoleanceregister geopend. In de speciaal ingerichte 'Ontdekking van de hemel-zaal' kan iedereen die dat wil een geschreven condoleanceboodschap achterlaten.

In de zaal staat onder meer de laptop waarop Mulisch het beroemde boek schreef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl