NOS NieuwsAangepast

Prostitutie in sauna's en kapsalons

Prostituees werken steeds vaker in massagesalons, zonnestudio's, sauna's en kapsalons. Volgens korpschef Bik van het Korps Landelijke Politiediensten worden vrouwen daar gedwongen te werken onder mensonterende omstandigheden.

Na het opheffen van het bordeelverbod in 2000 kwam er meer toezicht op legale bordelen en seksclubs. Dat heeft ertoe geleid dat prostituees op andere, minder zichtbare plekken zijn gaan werken.

KLPD-hoofdcommissaris Bik is binnen de Raad van Korpschefs belast met de zware en georganiseerde criminaliteit. Hij denkt dat de politie de afgelopen jaren meer zicht heeft gekregen op de werkwijze van mensenhandelaren.

Carrousel

"Dames worden tegenwoordig in een carrousel geplaatst. De ene maand werken ze in Maastricht en de maand erna bijvoorbeeld in Alkmaar."

"De problemen zijn fors", zegt Bik. Hij pleit ervoor dat het ministerie van Justitie ook de komende jaren de aanpak van mensenhandel bestempelt als hoge prioriteit. Ook roept hij iedereen op misstanden met prostituees te melden bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl