NOS NieuwsAangepast

Sluipschutter Malmö slaat opnieuw toe

In de Zweedse stad Malmö is opnieuw een huis van immigranten beschoten. De bewoners van het appartement bleven ongedeerd. Volgens de politie past dit incident in een reeks schietpartijen in de stad, waarbij één dode is gevallen.

Sinds oktober 2009 zijn in Malmö zeker 15 immigranten beschoten, vermoedelijk door dezelfde dader. Donderdag raakten twee vrouwen gewond, toen hun huis vanaf een donkere straat werd beschoten. Eerder werd een man in de borst geraakt toen hij stond te wachten op de bus.

De enige dode tot nu toe viel vorig jaar oktober, toen een 20-jarige vrouw werd doodgeschoten in een auto.

Racistisch

Het laatste incident werd zondagmorgen opgemerkt toen de bewoners een kogelgat in hun raam en gordijnen ontdekten. De politie vond later een kogel in de flat. Een buurman verklaarde dat hij 's avonds een knal had gehoord, maar meende dat het om vuurwerk ging.

De beschietingen zorgen voor veel onrust onder de immigranten van Malmö, bijna eenderde van de bevolking van de stad. Mensen zijn bang over straat te gaan of zelfs maar het licht thuis aan te doen. De politie adviseert mensen met een donkere huidskleur om afgelegen plekken te mijden.

De politie gaat ervan uit dat de dader een racistisch motief heeft. Ze zeggen dat de dader zijn beschietingen goed plant: zo vonden alle incidenten 's avonds plaats en lijkt de dader zijn slachtoffers vanuit de bosjes op de korrel te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl