Lichaam van schipper pontje geborgen

Overvaren voetveer in Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer Ter Aa»
Overvaren voetveer in Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer Ter Aa Jeroen de Jager / NOS

Politieduikers hebben in het Amsterdam-Rijnkanaal het lichaam geborgen van de schipper van het pontje dat er vanmorgen werd overvaren. Het gaat om een 56-jarige man uit Nieuwegein.

Politie en brandweer waren al de hele dag naar de man op zoek, omdat er in de loop van de ochtend al van werd uitgegaan dat hij als enige aan boord was toen het ongeluk gebeurde. De man was waarschijnlijk onderweg om zijn eerste klanten op te pikken.

Ochtendpont

Het veer werd om 7 uur bij Nieuwer Ter Aa overvaren door een Duits vrachtschip. In de loop van de ochtend concludeerde de politie dat er geen andere slachtoffers waren. De schipper was ervaren en bemande al twee jaar het pontje op deze plek.


Grotere kaart weergeven

De veerpont voor fietsers en voetgangers vaart over het kanaal bij Breukelen. De pont drijft nog steeds op zijn kop in het water. Het Duitse vrachtschip is afgemeerd.

Omwonenden noemen het een geluk bij een ongeluk dat de botsing in de herfstvakantie gebeurde, waardoor er minder mensen aan boord waren dan gewoonlijk. Buiten de vakantieperiode maken veel scholieren gebruik van de pont.

Warmtecamera

Hulpdiensten rukten massaal uit. De politie zette een helikopter met een warmtecamera in om naar mensen in het water te zoeken.

De waterpolitie heeft de kapitein van het vrachtschip gehoord. Hij is zoals gebruikelijk op alcohol getest en bleek nuchter.

Deel deze pagina

Video

Vanmorgen vroeg voer een Duits vrachtschip over de veerpont bij Breukelen. Dit zijn eerste beelden van de... zoekactie in het Amsterdam-Rijnkanaal.

 • Hulpdiensten bij overvaren voetveer

  Vanmorgen vroeg voer een Duits vrachtschip over de veerpont bij Breukelen. Dit zijn eerste beelden van de... zoekactie in het Amsterdam-Rijnkanaal.

 • Edwin van den Berg vanmiddag over overvaren voetveer

  Verslaggever Edwin van den Berg is in Nieuwer Ter Aa, bij Breukelen, waar vanochtend een voetveer werd... overvaren door een vrachtschip.

 • Schipper waarschijnlijk alleen op overvaren voetveer

  De politie gaat ervan uit dat de schipper van een veerpont het enige slachtoffer is van het ongeval op het... Amsterdam-Rijnkanaal. Om zeven uur vanochtend werd het voetveer overvaren door een vrachtschip bij Nieuwer Ter Aa.

 • 'Waar is de pont?'

  Een ooggetuige vertelt hoe hij vanochtend zag dat het voetveer in Nieuwer ter Aa gekapseisd was na een... overvaring.

Audio

 • KLPD over het ongeluk op het Amsterdam-Rijnkanaal Carine Portengen van het KLPD over het ongeluk op het Amsterdam-Rijnkanaal.

Video en Audio

Meer video en audio