Inter laat Tottenham kansloos

Titelhouder Internazionale heeft in groep A van de Champions League, waarin ook FC Twente uitkomt, thuis eenvoudig gewonnen van Tottenham Hotspur, al doen de cijfers anders vermoeden: 4-3.

De Spurs, zonder de geschorste Rafael van der Vaart, werden van meet af aan overlopen en nadat Inter drie keer op doel had geschoten, stond er al 3-0 op het scorebord.

Javier Zanetti opende de score en met zijn 37 jaar en 71 dagen was hij meteen ook de oudste doelpuntenmaker in de Champions League-historie.

Nog binnen het kwartier kreeg doelman Heurelho Gomes na een onhandige tackle de rode kaart te zien, benutte Samuel Eto'o de toegekende strafschop en rondde Dejan Stankovic een vlotte Milanese aanval af.

Hoewel Inter het vervolgens rustig aan deed, ging het toch met een 4-0 stand de rust in. Na rust redde Gareth Bale de eer voor Tottenham met een heuse hattrick. De 4-2 en 4-3 vielen in blessuretijd.